ТЕМА – ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ(И) ОД ИДНИНАТА: КАЖИ МИ ОД КОЈ РЕГИОН СИ, ДА ТИ КАЖАМ КАКОВ ФЕСТИВАЛ СИ!

Интернационалниот фестивал на филмската камера „Браќа Манаки“ веќе 40 години во Битола ги собира кинематограферите од земјава и светот. Четириесетгодишен јубилеј е зрела возраст на фестивал со потврдено меѓународно реноме,

2019-09-21T19:52:55+02:0021st септември 2019|Дејли, Дејли новости|

Трибина за ЛГБТИ-културата по повод документарниот филм „Џонатан Агаси ми го спаси животот“

21 септември, Битола – Синоќешната проекција на документарниот филм „Џонатан Агаси ми го спаси животот“ на Томер Хејман, беше повод за разговорот за ЛГБТИ-културата, што се одржа денес напладне во

2019-09-21T16:27:34+02:0021st септември 2019|Дејли, Дејли новости|

Селекторката Марија Апчевска ги претстави кинематограферите Тим Кун и Алберто Маркиори

21 септември, Битола – Од програмата за „Кратки филмови“ Тим Кун, кинематографер на филмот „Јупитер“ и Алберто Маркиори, кинематографер на филмот „Одложен лет“ разговараа со селекторката Марија Апчевска.

Тим Кун раскажа

2019-09-21T16:22:31+02:0021st септември 2019|Дејли, Дејли новости|

Грузискиот кинематографер Константин Есаѕе ги откри предизвиците при снимањето на филмот „Деде“

21 септември, Битола – Константин Есаѕе, кинематографер на филмот „Деде“ во разговор со Слаѓан Пенев, во рамки на програмата „Грузија – земја во фокус“ разговараше за предизвиците при снимањето.

Филмот раскажува

2019-09-21T16:20:01+02:0021st септември 2019|Дејли, Дејли новости|

Кинематограферот Ерик Готје дојде во Битола за да ги поддржи своите пријатели Лакман и Арванитис

21 септември, Битола – Ерик Готје, кинематографер кој минатата година на фестивалот „Браќа Манаки“ ја доби наградата „Сребрена камера 300“ допатува во Битола и денеска сподели искуства од учеството на

2019-09-21T16:17:59+02:0021st септември 2019|Дејли, Дејли новости|