Дејли

/Дејли

ГЕНА ТЕОДОСИЕВСКА: ТРОГНАТА СУМ ОД СИТЕ ВИЗУЕЛНИ СЕНЗАЦИИ КОИ ПРОСТРУИЈА ВО НАС И НИЗ НАС ЗА ВРЕМЕ НА ФЕСТИВАЛОТ

29 септември, Битола – Во изминатите осум фестивалски дена во Битола се прикажаа повеќе од 95 филмски наслови сместени во 14 програми, мастер класови на Роџер Дикинс и Клаудија

2018-09-30T00:58:19+00:0030th септември 2018|Дејли, Дејли новости|

ВЕЧЕР НА НАГРАДИ НА 39. ИФФК „БРАЌА МАНАКИ“

29 септември, Битола - Креацијата на кинематограферите на 39. ИФФК „Браќа Манаки“ ја вреднуваа: Олимпија Митилинеу, Рајнер Клаусман, Матијас Тролструп, Ребека Фајад Палуд и Ѓорче Ставрески. -Почестени сме што

2018-09-30T00:57:02+00:0030th септември 2018|Дејли, Дејли новости|

ВО СНИМАЊЕТО НА „СКАУТ“ СЕ ВКЛУЧИЛО ЦЕЛОТО СЕМЕЈСТВО ЦВЕТКОВ

29 септември, Битола - На затворањето на 39. ИФФК „Браќа Манаки“, ќе биде прикажан краткометражниот игран филм „Скаут“ на режисерот Алек Цветков, кој е син на Рок Цветков познатиот

2018-09-29T14:06:09+00:0029th септември 2018|Дејли, Дејли новости|

„ДЕВОЈКА“ Е ХРАБАР БИЛИНГВАЛЕН ФИЛМ ЗА ТРАНСРОДОВА СИТУАЦИЈА

29 септември, Битола – На последната прес-конференција на годинашново издание на „Браќа Манаки“, селекторот на главната програма во компетиција за „Златна камера 300“, Благоја Куновски-Доре го претстави филмот „Девојка“,

2018-09-29T14:03:49+00:0029th септември 2018|Дејли, Дејли новости|

„НЕВИДЛИВИТЕ“ НА „БРАЌА МАНАКИ“: МАЛА АРМИЈА НА ТЕХНИЧКИ ПРОФЕСИОНАЛЦИ

Секој поголем фестивал или манифестација има своја „мала армија“ од професионалци кои се грижат за техничката поддршка. Обично тие се „невидливи“ за фестивалските гости и посетители. Парадоксално но вистинито,

2018-09-29T12:53:44+00:0029th септември 2018|Дејли, Дејли новости|