Дома2018-09-19T16:33:10+00:00

НОВОСТИМАНАКИ ДЕЈЛИ


ИФФК “Браќа Манаки“ е под покровителство на претседателот на Република Македонија Н.Е. д-р Ѓорѓе Иванов


ПАРТНЕРИПОДДРЖУВАЧИПЛАТИНУМ ПАРТНЕРКОМУНИКАЦИСКИ ПАРТНЕРСПОНЗОРИМЕДИУМСКИ СПОНЗОРИ


Нашите Гена Теодосиевска, директор на ИФФК „Браќа Манаки“ и Благоја Куновски - Доре, уметнички директор на Фестивалот, во моментов се дел од филмскиот фестивал во Кан, каде селектираат филмови и договаарат соработки и гости за идните изданија на „Браќа Манаки“. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Сe збогуваме од уште една извонредна жена.
Rest in power, BibiBibi Andersson, Swedish actress and muse of Ingmar Bergman, dies at 83
... See MoreSee Less

View on Facebook

БЛАГОЈА КУНОВСКИ-ДОРЕ, ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ЖИРИТО НА ФИПРЕСЦИ ВО МОСКВА

Филмскиот критичар и уметнички директор на фестивалот „Браќа Манаки“, Благоја Куновски-Доре, од 18 до 26 април кога ќе се одржува 41 издание на А-категорниот, МИФФ/Интернационалниот Филмски Фестивал во Москва, на предлог на генералниот секретар Клаус Едер, ќе претседава со жирито на филмската критика ФИПРЕСАЦИ.

Blagoja Kunovski-Dore, president of the FIPRESCI jury in Moscow

The film critic and the artistic director of the "Manaki Brothers" festival, Blagoja Kunovski-Dore, will be the president of the film critics FIPRESCI jury from 18-26 April at the 41st edition of the A-list MIFF – Moscow International Film Festival, at the proposition of the secretary general Klaus Eder.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Се гледаме на 14 април, кај Школка во Градски парк! ... See MoreSee Less

View on Facebook